Nieuws van de Vereniging
    DE NAJAARSBIJEENKOMST    

27 oktober 2005

Hoofdpagina

 

Donderdag 27 oktober was het weer zover, de najaarbijeenkomst van onze vereniging. Deze keer was door het organiserend comitÚ kozen voor het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis. Na een kopje koffie en een plakje cake werd er door een van de medewerkers de rondleiding verzorgd. We kregen heel veel informatie over het blussen van branden en de middelen die daarbij werden en worden gebruikt. Het was als het ware een reis door de tijd vanaf de vroege middeleeuwen tot heden op het gebied van brandbestrijding.
Het museum is buitengewoon goed ingericht met een enorme collectie aan pompen, voertuigen en beschermingsmiddelen op het gebied van brandbestrijding. EÚn van de hoogtepunten in de collectie voertuigen is de Ahrens Fox. Deze brandweerwagen heeft vele jaren dienst gedaan in Rotterdam en is het type brandweerwagen dat door zijn afmetingen en uitrusting bij iedereen tot de verbeelding spreekt.
Wilt u meer weten over het Nationaal Brandweermuseum ga dan naar: www.nationaalbrandweermuseum.nl of breng er een bezoek.

Na het museumbezoek werden we verwacht in Hotel De Beer in Europoort. Door het uitzonderlijke mooie weer was het mogelijk om een drankje op het terras te drinken, genietend van de nazomer zon.
Om omstreeks 18:00 uur werd het buffet geopend. We konden genieten van "Oud Hollandse Winterkost" zoals diverse stamppotten en capucijnergerechten. Ook hier was de sfeer buitengewoon goed. Er werden verhalen en anekdotes opgehaald.
We kunnen weer terugkijken op een mooie verenigingsmiddag- en avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kleine foto-impressie van 27 oktober 2005

 

Najaarsbijeenkomst

Najaarsbijeenkomst