Vereniging Maarten Tromp 

 

Hoofdpagina                                                                              

Open dagen van het Scheepvaart en Transport College in Brielle. 

Met als doel de vereniging Maarten Tromp onder de aandacht te brengen van de leerlingen en oud-leerlingen en de oud - leraren van het Scheepvaart- en Transport College te Brielle, zijn we traditioneel elk jaar weer met een kleine stand aanwezig op de open dagen van het STC in Brielle.
Die open dagen vonden dit jaar plaats op 24 en 25 januari jl. School coŲrdinator Arno Jansen had er weer voor gezorgd dat we alle medewerking kregen om onze stand weer in te richten.

Met hulp van de beide leraren Pieters en Gerhards, waar we te gast waren, was dit ook deze keer snel voor elkaar. De locatie van onze stand was deze gevestigd op een strategische plek in het praktijklokaal. Met de beide schoolvlaggen als decor  en drie tafels, versierd met oude studieboeken, oude memorialen en twee op lucht draaiende stoommachines en met een open model van een Cochran ketel, trokken we als vereniging weer volop aandacht van vele belangstellenden die op zoín dag voorbij komen.

De Maarten Tromp stand werd bemand door Piet Degeling en voorzitter Wout Krispijn. Opvallend was dat Moeders van potentiŽle leerlingen de meeste aandacht hadden voor de prachtige technische tekeningen in de oude memorialen die te kijk lagen. ďKijk eens wat een mooie tekeningen die mensen moesten maken vroegerĒ , waarop het bewuste memoriaal werd opgepakt en het samen met zoonlief blad voor blad werd doorgenomen. Hoewel wij op de Open Dagen eigenlijk aanwezig zijn om de vereniging te promoten, kunnen wij dit soort Moeder-reacties ook wel waarderen.

Over belangstelling hadden we gedurende de beide dagen niet te klagen evenals de nieuwe directeur van de school, de heer Koerts, met wie we kennis maakten gedurende de opbouw van onze stand. Zowel op vrijdagavond als op zaterdag was het een komen en gaan van potentiŽle nieuwe leerlingen en wij hebben de indruk dat de schoolleiding niet ontevreden was over deze massale belangstelling

Wout Krispijn