Vereniging Maarten Tromp 

 

Hoofdpagina                                                                              

Op zaterdag 30 - en zondag 31 januari was het SS Rotterdam geopend voor donateurs en oud-mederwerkers van de voormalige Holland-Amerika lijn.
Enkele leden van onze vereniging brachten een bezoek.
Hier bij een foto-impressie van dit fraaie schip.

De Rotterdam kwam in 1959 bij de Holland-Amerika Lijn in de vaart als grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Het behoorde tevens tot de meest succesvolle schepen die de wereldzeeŽn hebben bevaren. Zij heeft haar oorspronkelijke karakter vrijwel volledig behouden en verkeert nog altijd in een heel behoorlijke conditie.
De Stichting behoud stoomschip Rotterdam heeft in 2001 de aanzet gegeven tot de terugkeer van het schip naar Nederland en de totstandkoming van een duurzame, cultuurhistorisch verantwoorde exploitatie. Met de aankoop door De Rotterdam BV, zie
www.derotterdam.com, is het primaire doel van de stichting bereikt. Er valt echter nog veel werk te verrichten en de stichting wil blijvend een actieve rol vervullen in dit geweldige project. Op 4 augustus 2008 is de Rotterdam in de Maashaven afgemeerd. De Rotterdam zal op 15 februari 2010 haar deuren openen voor het publiek. Daaraan voorafgaand is er op 30 januari 2010 een open dag voor de donateurs van onze stichting.

SS Rotterdam

index:

<<-- previous  1 2 next -->>

69 images

Vereniging Maarten Tromp
 

Created with Web Picture Creator 1.8